Galéria

Halló, itt a szárszóiak beszélnek!

Körülbelül ötvenen – a Balatonszárszói Baráti Kör Egyesület tagjai – felültünk Szincsák Attila – virtuális – repülőgépére, és le sem szálltunk Japánig! Mert a szárszói születésű fiatalember berepülőpilótának készült, de egy nagy kanyart vett. “A templomnál 23 éve jobbra fordultam és Japánba érkeztem” mondja.

Május 29-én ő volt az idegenvezetőnk is, amikor a Vén Diófa étteremben ismerkedtünk vele és a japánokkal. Megerősítette, hogy ott az életfilozófia a munka, munka, munka. (Ezt mi kissé nehezen emésztjük) De sok érdekeset hallottunk a keleti emberek mindennapjairól, ételeikről és italaikról. A ranglétrán viszont ott nem lehet ugrabugrálni, azt végig kell járni tisztelettel, fegyelemmel és türelemmel. Ő a fentieket betartva lett a DENSO elismert vezetője.

A találkozó második részében egy rokonlélekkel, az egyesület alapítójával és örökös tagjával találkozhattak a résztvevők. Obádovics Gyula a matematika professzora a nemrég bővített kiadásban megjelent könyvét dedikálta. Az ÉLETEM című könyvének alcíme: Hiszek a végtelenben.